Европейската комисия изрази днес готовност да задейства срещу Малта чл.

...
Европейската комисия изрази днес готовност да задейства срещу Малта чл.
Коментари Харесай

Малта може да остане без глас в европейските институции

Европейската комисия изрази през днешния ден подготвеност да задейства против Малта член 7 от контракта за Европейски Съюз, с което страната може да остане без глас в европейските институции.

Комисията разполага с голям брой средства за влияние и ще реши кое от тях да употребява при нужда, съобщи еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс пред Европейския парламент в Страсбург при разискването на въпроса с върховенството на закона в Малта и убийството на журналиста Дафне Галиция. По неговите думи следствието на убийството е постигнало прочут прогрес след намесата на Европол.

Държавите в Европейски Съюз държат пълномощията при даването на поданство, само че би трябвало да се преценяват с правото на Европейски Съюз. Отделни страни не би трябвало да облагодетелстват рискови вложители с даването на паспорти. Държавите носят отговорност за отбраната на публицистите, добави Рейндерс.

Ако ще приказваме за господство на закона по света, то би трябвало да съществува в Европейски Съюз. Време е да обвържем обезпечаването на средства от бюджета на Европейски Съюз с използването на общите полезности, съобщи еврокомисарят.

Утре Екологичен потенциал ще одобри третата резолюция в последните две години, отдадена на върховенството на закона в Малта, където държавното управление се чака да подаде оставка през януари. Процедура по член 7 до момента бе заведена против Полша и Унгария. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР