Европейската комисия изпраща официално уведомително писмо България заради дискриминационните мерки,

...
Европейската комисия изпраща официално уведомително писмо България заради дискриминационните мерки,
Коментари Харесай

ЕК определи налагането на български стоки в магазините като дискриминация

Европейската комисия изпраща публично уведомително писмо България поради „ дискриминационните ограничения, които страната постанова на търговците на дребно и ги задължава да фаворизират локалните хранителни артикули “.

Българското законодателство принуждава търговците да излагат на видно място и да обезпечават специфични места за продажба за локалните хранителни артикули, както и да закупуват 90% от млякото и млечните артикули от локалните производители, акцентират от Комисията.

Това ограничавало свободното придвижване на артикули, залегнало в Договора за действието на Европейски Съюз, защото основава по-благоприятни и конкурентни условия за локалните хранителни артикули, а това водело до дискриминация на сходните вносни артикули.

По никакъв метод не се нарушават досегашните доставки в комерсиалните обекти на артикули, импортирани от други страни и артикули, които могат да се оферират на пазара във всички търговски обекти в страната. Това декларират от МЗХГ.

Предприетата мярка не визира свободното придвижване на артикули, създадени в други страни, защото Постановлението, издадено на съображение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, не планува възбрана и ограничавания за предложение на продукция от страни членки на Европейски Съюз и трети страни.

Въведените ограничения не водят до деформиране на конкуренцията и вътрешния пазар, а са в употребява на потребителя без да засягат каквито и да е правила. Същите са признати в изискванията на невиждана и световна здравна, икономическа и даже комерсиална рецесия, акцентират от ведомството. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР