Европейската комисия изисква България да актуализира картите си за районите

...
Европейската комисия изисква България да актуализира картите си за районите
Коментари Харесай

ЕК изисква България да актуализира картите си за районите в риск от наводнения

Европейската комисия изисква България да актуализира картите си за регионите в риск от наводнения. През февруари тази година комисията изпрати публични уведомителни писма на страната ни. Европейската комисия подхваща правни дейности против страните членки, които не извършват своите задължения в бранш Околна среда и риболовство.

Европейска комисия призовава България да актуализира своите карти на регионите под опасност от наводнения и на регионите с риск от наводнения, както се изисква според Директивата по отношение на оценката и ръководството на риска от наводниния.

Тазгодишните наводнения в България, както и пагубните наводнения в Германия и Белгия през юли 2021 година демонстрират възходящото значение на оценката на риска от наводнения от позиция на последствията от изменението на климата. През февруари 2022 г. Комисията изпрати официални уведомителни писма на България и още няколко страни членки, защото не беше получена информация за процеса, само че от този момент те към момента не са приели и/или докладвали на Комисията по отношение на обновените си карти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР