Европейската комисия издаде разрешение за употреба в ЕС и страните

...
Европейската комисия издаде разрешение за употреба в ЕС и страните
Коментари Харесай

EK разреши биоподобна терапия за макулна дегенерация и диабетна ретинопатия

Европейската комисия издаде позволение за приложимост в Европейски Съюз и страните от Европейското икономическо пространство на биоподобния лекарствен артикул Ranivisio, чието интензивно вещество ранибизумаб е познато като съставна част на истинския Lucentis, заяви pharmatimes.com.

Терапията се ползва при няколко съществени болести на ретината. Разрешението е издадено на Polpharma Biologics, Formycon и Bioeq, които взаимно създадоха Ranivisio.

Оригиналната терапия към този момент е добре позната в офталмологичната процедура. Също като нея, биоподобният артикул ще се ползва за лекуване на неоваскуларна обвързвана с възрастта недъгавост на макулата, както и при зрителни увреждания, дължащи се на диабетен макуларен едем и хороидална неоваскуларизация (CNV).

Индикациите на Ranivisio включват също по този начин лекуване на пролиферативна диабетна ретинопатия и зрително увреждане, дължащо се на оток на макулата, в резултат на оклузия на ретиналната вена.

Ranivisio е създаден от Bioeq в взаимно съдействие сред Polpharma Biologics и Formycon. Освен това, в средата на 2021 година Teva подписа стратегическо партньорство за изключителна комерсиализация на Ranivisio в Европа и някои други страни.

Препаратът ще бъде разполагаем в Европа през идната година, като той към този момент е разполагаем в Обединеното кралство, където се продава под комерсиалното название Ongavia, след утвърждението от лекарствения регулатор на Англия.

„ Производството на биоподобни медикаменти е развой, който протича при извънредно прецизно съблюдаване на научните правила и правила, и утвърждението на Ranivisio е кулминационната точка на години отдаденост на Polpharma Biologics и нашите сътрудници, с цел да стане това лекуване налично за хората с тежки увреждания на ретината “, разяснява Майкъл Солдан, основен изпълнителен шеф на Polpharma Biologics.

„ Очакваме с неспокойствие да работим с нашите стратегически сътрудници, с цел да осигурим бързо това доста значимо лекуване на хората в цяла Европа, които имат най-голяма потребност от него. Поради демографското развиване от ден на ден и повече хора в Европа са наранени от обвързвана с възрастта недъгавост на макулата и други тежки болести на ретината. Това доста постоянно е съпроводено от доста утежняване на качеството им на живот. Ето за какво сме изключително удовлетворени, че Ranivisio обогатява опциите на офталмолозите и дава оптимално добра грижа за тези пациенти “, акцентира доктор Стефан Гломбица, основен изпълнителен шеф на Formycon.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР