Европейската комисия има основания да смята, че първата ваксина срещу

...
Европейската комисия има основания да смята, че първата ваксина срещу
Коментари Харесай

В Брюксел чакат ваксина срещу коронавируса до края на годината


Европейската комисия има учредения да счита, че първата ваксина против ковид ще се появи в края на тази година или при започване на идната година. Това съобщи еврокомисарят по въпросите на опазването на здравето Стела Кириакидес в изявление за немския вестник Handelsblatt, съобщи Българска национална телевизия.

„ В момента към момента е рисковано да се вършат прогнози, само че имаме основателни аргументи да считаме, че до края на тази или началото на идната година ваксина та ще е подготвена “, споделя еврокомисарят.

Според нея факторът " време " играе решаваща роля за превъзмогване на ковид ната рецесия.

" Колкото по-бързо получим ваксина , толкоз повече животи ще спасим ", добави Кириакидес. Тя призна, че ваксина та няма да реши всички проблеми едновременно, само че „ последователно ще върне хората и икономите към естествения живот “.

Кириакидес също изрази угриженост по отношение на възходящия брой случаи на болест в страните от Европейски Съюз, и прикани управляващите на държавите-членки на общността да подхващат всички ограничения, с цел да предотвратят необятното разпространяване на болестта.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР