Европейската комисия идентифицира пет обещаващи лекарства срещу COVID-19. От ЕК

...
Европейската комисия идентифицира пет обещаващи лекарства срещу COVID-19. От ЕК
Коментари Харесай

ЕК проучва пет обещаващи лекарства срещу коронавирус

Европейската комисия разпознава пет обещаващи медикаменти против COVID-19.

От Европейска комисия показват, че скоро медикамените могат да са разполагаем за лекуване на пациенти в целия Европейски съюз.

Четири от тях са моноклонални антитела , които сега се преглеждат от Европейската организация по медикаментите. Петото пък е имуносупресант. Той към този момент има позволение за приложимост, което може да бъде разширено, тъй че да включва и лекуването на пациенти с ковид.

По данни на Европейска комисия петте медикаменти са в напреднал стадий на развиване и имат огромен капацитет да попаднат във финалния лист измежду трите нови лечебни средства, които да получат позволение за приложимост до октомври тази година.
 Ново COVID-19 лекарство лимитира инфекцията в границите на 5 дни
Ново COVID-19 лекарство лимитира инфекцията в границите на 5 дни

Препаратът дава обещание да е това, което е тамифлу за грипа

До тогава Комисията ще изготви с вик от най-малко 10 евентуални лечебни средства въз основата на работата на новосъздадената експертна група по разновидностите на COVID-19. Подборът ще бъде справедлив и научно аргументиран, като критериите ще бъдат съгласувани с страните членки. Тъй като са нужни разнообразни типове артикули за другите групи пациенти и другите стадии и тежест на болестта, експертната група ще дефинира продуктовите категории и ще подбере най-обещаващите лечебни претенденти за всяка категория въз основа на научно обосновани критерии, разясняват от Европейска комисия.

Целта е да се получат най-малко три нови лечебни средства, позволени до октомври, и вероятно още две до края на годината.
 Pfizer стартира тествания на ново перорално лекарство против COVID-19
Pfizer стартира тествания на ново перорално лекарство против COVID-19

Терапевтично средство, което предотвратява репликацията на вируса в клетките

ЕМА ще стартира настоящ обзор на обещаващите лечебни средства до края на тази година според от резултатите от научноизследователската и развойната активност.

Наскоро Европейска комисия завърши взаимно възлагане на публични поръчки за моноклонални антитела (казиривимаб и имдевимаб) и съумя да започва повече до края на годината. Първото събитие за намиране на сътрудници в промишлеността по отношение на медикаментите ще бъде проведено на 12—13 юли , с цел да се подсигурява, че откакто получат позволение, те ще могат да се създават в задоволително количество допустимо най-скоро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР