Европейската комисия и Япония подписаха споразумение за безопасност на гражданското

...
Европейската комисия и Япония подписаха споразумение за безопасност на гражданското
Коментари Харесай

Еврокомисията подписва споразумение с Япония за въздухоплаването

Европейската комисия и Япония подписаха съглашение за сигурност на гражданското въздухоплаване, което в допълнение ще ускори към този момент положителното съдействие сред Европейски Съюз и Япония и ще укрепи конкурентоспособността на авиационната индустрия на Европейски Съюз, съобщиха от комисията.

Това двустранно съглашение за сигурност на гражданското въздухоплаване (BASA) ще помогне на производителите на въздухоплавателни артикули от Европейски Съюз да усилят своя търговски и пазарен дял на японския пазар. То ще играе значима роля при възобновяване на бранша от актуалната рецесия. Основната цел на BASA е да се улесни търговията с въздухоплавателни средства и свързани с тях артикули. Споразумението ще отстрани ненужното повтаряне на действия по оценката и изпитването на въздухоплавателни артикули, ще понижи разноските за органите и авиационната индустрия и ще насърчи съдействието сред органите за гражданско въздухоплаване на Европейски Съюз и Япония.

Очаква се посредством съглашението да се понижи доста времето, належащо на производителите на въздухоплавателни артикули за приемането на утвърждения за експорт за Япония. То ще обезпечи по-високо ниво на правна сигурност, в това число във връзка с правата върху интелектуалната благосъстоятелност, което ще докара до увеличение на съдействието сред предприятията в Европейски Съюз и Япония.

Споразумението BASA сред Европейски Съюз и Япония е още един от основните резултати на тактиката на Комисията за въздухоплаването в Европа, чиято цел е да генерира напредък за европейските предприятия, да насърчи нововъведенията и да даде опция на пасажерите да се възползват от побезопасни, по-чисти и по-евтини полети. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР