Европейската комисия и националните органи за защита на потребителите в

...
Европейската комисия и националните органи за защита на потребителите в
Коментари Харесай

Брюксел: VW отстрани 80% от проблема с дизеловите двигатели

Европейската комисия и националните органи за отбрана на потребителите в Европейски Съюз разгласиха през днешния ден своите изводи по отношение на изтеглянето от пазара в Съюза на 8,5 милиона автомобила, осъществено от групата „ Фолксваген ” в резултат на абсурда „ Дизелгейт “.

Усилията на групата VW за създаване на доверие при изтеглянето от пазара на засегнатите коли и значителното усъвършенстване във връзка с предоставяната на потребителите информация се приветстват. Процентът на поправките възлиза към сегашния миг на 80 на 100 и групата се ангажира да продължи безплатната актуализация и свързаната с нея фактическа гаранция да позволи проблемите, които пораждат след актуализацията, до края на 2020 г. Комисията и органите за отбрана на потребителите обаче показват страдание, че сдружението не е предоставило цялостна и ясна гаранция при положение на проблеми, които пораждат след поправката.

След абсурда „ Дизелгейт “, през септември 2016 г. комисар Йоурова получи от „ Фолксваген ” проект за деяние за целия Европейски Съюз, с който се подсигурява, че засегнатите коли в Съюза ще бъдат поправени, че потребителите са съответно осведомени и че този развой не поражда неудобства за тях. През юни 2017 г., когато процесът по поправките към момента беше муден, в допълнение „ Фолксваген ” даде така наречен мярка за създаване на доверие, като даде обещание да отстранява всички проблеми, зараждащи след поправката, до края на 2018 г.

През септември 2017 г. националните органи за отбрана на потребителите под управлението на нидерландския орган (ACM) и Европейската комисия поискаха от „ Фолксваген ” да постави спомагателни старания. В днешния отчет се прави обзор на резултатите от дейностите, подхванати от страна на „ Фолксваген ” в отговор на това искане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР