Европейската комисия и Френският регионален съвет на О дьо Франс,

...
Европейската комисия и Френският регионален съвет на О дьо Франс,
Коментари Харесай

Иновативен проект за качеството на въздуха в София ще получи финансиране от ЕС


Европейската комисия и Френският районен съвет на О дьо Франс, като ръководещ орган на „ Иновативни действия за градско развиване “ (UIA), разгласиха резултатите от петата и последна покана за показване на оферти. Печелившите планове от Брюксел, Гент и Лейедал (Белгия), София (България), Халандри (Гърция), Будапеща (Унгария), Ферара и Верона (Италия), Тилбург (Нидерландия), Кошице (Словакия) и Алмерия (Испания) ще получат над 45 млн. евро от Европейския фонд за районно развиване. Проектите обгръщат културата и културното завещание, качеството на въздуха, кръговата стопанска система и демографските промени.

Комисарят по въпросите на доближаването и промените Елиза Ферейра заяви: „ Днес Европейски Съюз оказва помощ на още 11 града да трансфорат концепциите си в изменящи живота решения. Тези градове ще ни покажат пътя към ангажиране с високо ценените от жителите тематики, като да вземем за пример качеството на тяхната околна среда, и ще ни дадат образци, които могат да бъдат възпроизведени в целия Европейски Съюз. “

Повече детайлности за сполучливите оферти за планове могат да бъдат намерени тук.

Те се причисляват към останалите 75 плана, определени по самодейността „ Иновативни действия за градско развиване “ 2014-2020 г. За тази покана район О-дьо-Франс получи 222 кандидатури от 23 страни членки.

След приключването на всички предложения за показване на оферти, Комисията и районът О дьо Франс ще съсредоточат напъните си върху оценката на този опит като източник на ентусиазъм за политиката на доближаване за интервала 2021—2027 г. чрез стратегия за ръководство на знанията за „ Иновативни действия за градско развиване “ . В бъдеще директното подкрепяне на градските управляващи да ползват нововъведения и да оформят градовете на бъдещето ще бъде част от Европейската самодейност за градoвете 2021—2027 г.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР