Европейската комисия и фондация Breakthrough Energy“, основана от бившия главен

...
Европейската комисия и фондация Breakthrough Energy“, основана от бившия главен
Коментари Харесай

ЕК и фондацията на Бил Гейтс създават партньорство за зелени технологии

Европейската комисия и фондация „ Breakthrough Energy “, учредена от някогашния основен изпълнителен шеф на „ Microsoft “ Бил Гейтс, оповестиха партньорство за привличане на до 1 милиард $ вложения в зелени технологии. Това заяви пресслужбата на Европейската комисия.
Планира се парите да бъдат изразходвани сред 2022 и 2026 година за планове за създаване на технологии, способстващи понижаване на излъчванията на парникови газове в сходство с Парижкото съглашение за климата от 2015 година Приоритетните области ще бъдат производството на „ зелен “ водород (произведен с потребление на възобновима енергия) и екологично чисто авиационно гориво, както и създаването на технологии за добиване на въглероден диоксид от въздуха и възстановяване на дълготрайното предпазване на сила.
 Бил Гейтс бил заставен да си тръгне от Microsoft поради секс спекулация Бил Гейтс бил заставен да си тръгне от Microsoft поради секс спекулация
През 2020 година, Съветът на шефовете на Microsoft е решил, че Бил Гейтс би трябвало да напусне борда заради връзка със служителка на кор...
„ Нашето партньорство ще помогне на компании от Европейски Съюз да се възползват от технологиите за понижаване на излъчванията на парникови газове и да основат работни места в бъдеще “, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Със своя дълготраен и пореден ангажимент за справяне с изменението на климата, и с водачеството в науката, инженерството и технологиите, Европа ще играе основна роля за понижаване на зависимостта на световната стопанска система от въглеводородите “, разяснява Гейтс съглашението.
През декември 2019 година Европейската комисия започва плана „ Зелена договорка “, по който Европейският съюз „ зелената договорка “ е въвеждането от 2023 година на въглероден налог върху вносни артикули, чието произвеждане е съпроводено от излъчвания на парникови газове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР