Европейската комисия глоби с €200 милиона белгийско-бразилския бирен гигант AB

...
Европейската комисия глоби с €200 милиона белгийско-бразилския бирен гигант AB
Коментари Харесай

Брюксел глоби с €200 милиона най-големият пивовар в света

Европейската комисия санкции с €200 милиона белгийско-бразилския бирен колос AB InBev, защото компанията е ограничавала продажбата на бира от Холандия в Белгия, предава Politico.

Най-големият в света пировар е злоупотребявал с преобладаващата си позиция, защото сред 2009 и 2016 година е ограничавал вноса на неговата марка бира Jupiler от Холандия, където е по-евтина, в Белгия.

" Потребителите в Беглия са плащали повече за обичаната си бира поради тактиката на AB InBev ", сподели еврокомисарят Маргрет Вестагер. И напомни, че напъните на фирмите да разделят единния пазар са противозаконни.

По предварителното мнение на еврокомисията AB InBev е съумяла да попречи на супермаркетите и търговците на едро да купуват бира Jupiler и Leffe на по-ниски цени в Холандия и Франция. Става дума за редица дейности и практики, които компанията е прилагала от 2009 година насам, включително и променяйки етикетите и опаковките за тези марки питие, показва Европейска комисия.

Най-голямата в света пивоварна компания Anheuser-Busch InBev бе основана през 2008 година след сливането на белгийската InBev и американската Anheuser-Busch. През октомври 2016 г.а AB InBev приключи поглъщането на английската компания SABMiller.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР