Европейската комисия (ЕК) започна разследване на Facebook и Instagram по

...
Европейската комисия (ЕК) започна разследване на Facebook и Instagram по
Коментари Харесай

ЕС разследва дали Meta не вреди на децата

Европейската комисия (ЕК) стартира следствие на Фейсбук и Instagram по силата на Закона цифровите услуги. Целта е да се проучват ограниченията, които Meta подхваща, с цел да обезпечи съответни отбрани за децата и младежите, оповестява GizChina.

Социалните мрежи от години са подложени на критика, че са нездравословни за младите консуматори и ги пристрастяват. Разследването на Европейска комисия ще ревизира дали ИТ колосът е покрил условията на Закона за цифровите услуги и е интегрирал нужните отбрани това да не се случва.

" Европейската комисия е обезпокоена, че системите на Фейсбук и Instagram, в това число техните логаритми, може да подтикват пристрастяващо онлайн държание в децата и да основават резултат на " заешка дупка ", разяснява еврокомисар Тиери Бретон, в чийто сектор попадат ИТ колосите.

Платформите ще бъдат тествани и за успеваемостта на техните ограничения за инспекция на възрастта на потребителите и дали логаритмите се преценяват с този факт и надлежно демонстрират или не демонстрират несъмнено наличие. Ще бъде обърнато внимание и на отбраните на персоналните данни и поверителността на малолетните консуматори на двете обществени мрежи. Това включва и разбор какви настройки за  сигурност са задействани по дифолт и по какъв начин действат логаритмите за рекомендация на наличие.

Meta споделя, че от години работи за отбраната на младите си консуматори. Компанията твърди, че е въвела съответни ограничения за сигурност, които са в границите на закона.

Проверката на Европейска комисия няма съответен период. Тя ще е задълбочена, като ще включва събиране на информация, изявленията и инспекции. Европейска комисия споделя, че инспекцията и причините за нея не съставляват индикация за заключението ѝ.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР