Европейската комисия (ЕК) започна разследване дали три от най-авторитетните автомобилни

...
Европейската комисия (ЕК) започна разследване дали три от най-авторитетните автомобилни
Коментари Харесай

ЕК разследва почти целия германски автомобилен сектор

Европейската комисия (ЕК) стартира следствие дали три от най-авторитетните автомобилни немски марки – Volkswagen, BMW, Daimler, Audi и Porsche са създали картел за да лимитират развиването на технология, която може да " почисти " излъчванията от бензин и дизел от техните коли. Официалното известие е оповестено на уеб страницата на Европейска комисия.
По думите на европейския комисар по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер следствието е концентрирано върху това дали петте компании не са се споразумяли да не се конкурират в региона на развиването на екосистеми що се отнася до отделянето на нездравословни излъчвания. Ако това е станало, то е нарушаване на член 101 от Договора за Европейския съюз.
Още през октомври 2017 година инспектори от Брюксел влязоха в офисите на автомобилните компании, с цел да събират доказателства. Европейска комисия категорично прецизира, че на този стадий няма индикации, че фирмите са си сътрудничели, с цел да фалшифицират публични проби на коли благодарение на специфични устройства.
От Европейска комисия споделят и, че фирмите може да са дискутирали и тематики в други области, само че към този момент следствието се концентрира единствено върху екологичния въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР