Европейската комисия (ЕК) започна официална проверка по дело за нарушения,

...
Европейската комисия (ЕК) започна официална проверка по дело за нарушения,
Коментари Харесай

Европейският комисия погна Малта

Европейската комисия (ЕК) стартира публична инспекция по дело за нарушавания, свързани с програмата за приемане на поданство от лица закупили парцели в страната по програмата „ Златна виза “. Аналогични дейности бяха подхванати и към Кипър.

Комисията е на мнение, че откакто Малта продава паспорти на Европейския съюз, страната се отдалечава от общоприетите правила, че поданството е специфична връзка, която показва лоялност и взаимност.

Според Европейска комисия, даването на малтийско поданство, респективно такова на Европейски Съюз против покупка на парцел, без каквото и да било действителна връзка със съответната държава-членка е несъвместимо с правилата на откровеното съдействие, подкрепено в контракта сред Малта и Европейски Съюз и подрива престижа на жителите на Европейски Съюз.

Програмата „ Златна виза “ вля в стопанската система на Малта над 800 млн. EUR от стартирането ѝ през 2014 година до юли 2019 година и се счита, че точно тя е помогнала на стопанската система да не потъне по време на икономическата рецесия, провокирана от пандемията от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР