Европейската комисия (ЕК) в сряда ще предложи финансова помощ за

...
Европейската комисия (ЕК) в сряда ще предложи финансова помощ за
Коментари Харесай

ЕС ще предложи финансова помощ на страните членки при Брексит без сделка

Европейската комисия (ЕК) в сряда ще предложи финансова помощ за предприятия, служащи и аграрни производители в Европейския съюз, в случай че Англия излезе от блока без съглашение, оповестява Ройтерс, цитирайки документ на комисията, който ще бъде показан през днешния ден.

Британските депутати във вторник провокираха гласоподаване, което може да им разреши да блокират излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз без договорка, както се закани Борис Джонсън. От държавното управление към този момент предизвестиха по-рано, че това ще провокира предварителни избори на 14 октомври. Повече от три години откакто Обединеното кралство гласоподава на референдум за излизане от Европейския съюз, изходът от рецесията с Брексит остава нерешителен.

По-късно през днешния ден, като част от подготовката на Европейски Съюз за най-лошия вероятен сюжет за Брексит без договорка, Европейска комисия ще предложи потреблението на Европейския фонд за взаимност, който нормално се употребява за подкрепяне на жертви от естествени бедствия в границите на съюза, с цел да се понижи финансовия удар за някои страни членки, които са най-силно комерсиално обвързани с Англия.

Освен това Комисията желае да употребява и Европейския фонд за пригаждане към глобализацията, основан, с цел да помогне на служащите от Европейски Съюз, които губят работни места заради глобализацията и да поддържа уволнени в резултат на Брексит без договорка, се показва в формалния документ.

Комисията, която дава отговор за ръководството на към този момент отлаганото два пъти излизане на Англия от блока, също ще предложи да употребява всички съществуващи принадлежности за пазарна поддръжка и директна финансова поддръжка за земеделските производители от Европейски Съюз, с цел да смекчи най-лошите въздействия върху пазарите на храни.

Правилата на Европейски Съюз за държавна помощ, регламентиращи по какъв начин държавните управления могат да оказват помощ на фирмите, „ оферират гъвкави решения за национални ограничения за подкрепяне “ за по-малки компании от Европейски Съюз с огромна експозиция към Англия, ако няма договорка.

По-късно през днешния ден Комисията също по този начин ще уточни, че към момента работи с Ирландия, с цел да откри метод да се избегне построяването на физическа граница със Северна Ирландия и в това време да отбрани единния пазар на Европейски Съюз при сюжет без договорка. Но в документа също по този начин се споделя, че единственият метод да се реализира това е да се употребява съществуващото решение на „ ирландски защитен механизъм “ в съглашението за отдръпване, контрактувано с Европейски Съюз от предходното държавно управление на Англия, което беше три пъти отхвърлено от английския парламент.

Комисията ще повтори, че разводът сред Англия и Европейски Съюз без договорка би имал съществено негативно икономическо влияние както върху двете страни, само че с доста по-голямо отрицателно отражение за Англия. При подобен най-лош сюжет няма да има никакъв временен интервал за подготовка и пригаждане на стопанските системи. Комисията ще каже също, че в случай че Лондон избере опцията без договорка, Европейски Съюз би бил подготвен да разисква бъдещи връзки с Англия единствено откакто се откри въпроса за правата на жителите на Европейски Съюз, пристигнали във Англия преди Брексит. Сега тези въпроси се контролират от съглашението за отдръпване, отхвърлено от английските депутати.

Обединеното кралство също би трябвало да извърши финансовите си отговорности към Европейски Съюз и да резервира Белфасткото съглашение, което донесе мир на остров Ирландия след десетилетия на принуждение. Англия ще би трябвало да резервира и целостта на единния пазар на Европейски Съюз, се акцентира още в документа.

За да улесни експертните препоръки и координацията сред държавните управления на Европейски Съюз при положение на Брексит без договорка, Европейска комисия ще сътвори кол-център и телефонни номера за гореща връзка, налични във всички 27 страни на Европейски Съюз и на всички езици на Европейски Съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР