Европейската комисия (ЕК) търси разрешение от правителствата в Европейския съюз

...
Европейската комисия (ЕК) търси разрешение от правителствата в Европейския съюз
Коментари Харесай

ЕС ще купи предварително до шест обещаващи ваксини срещу COVID-19

Европейската комисия (ЕК) търси позволение от държавните управления в Европейския съюз (ЕС) да купи авансово от фармацевтични компании до шест обещаващи ваксини против ковид, обявиха чиновници, представени от Ройтерс.

На видеоконферентна среща на следващия ден Европейска комисия ще изиска от здравните министри на страните членки да поддържат проекта, защото общността се притеснява, че може да не се снабди с задоволително дози, в случай че бъде създадена ваксина, споделиха източниците.

В Европа може да има внезапно нарастване на заразяванията с ковид в идните седмици, породено от всеобщите митинги на континента през последните дни, считат европейски чиновници и специалисти.

Десетки хиляди хора се събират на демонстрации в огромни европейски градове в последно време, с цел да стачкуват против расизма след убийството на чернокожия Джордж Флойд при арест в Съединени американски щати.

Повечето страни в Европейски Съюз минаха върховото равнище на разпространяването на вируса и последователно възобновяват нормалните действия и още веднъж отварят границите , откакто броят на заразяванията понижа през последните седмици.

Преди да избухнат митингите, учени чакаха втора вълна на болестта едвам след лятото . Масовите събирания на хора обаче може да повлияят отрицателно на тази наклонност.
Експерти считат, че всеобщите прояви могат съществено да спомагат за разпространяване на болестта. Те означават, че вирусът продължава да циркулира, въпреки и в по-ниска степен, в сравнение с преди няколко седмици. Според тях вероятността за втора вълна и нейните мащаби ще зависят от ефикасното съблюдаване на ограниченията за обществена отдалеченост и други фактори, които към момента са незнайни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР