Европейската комисия (ЕК) реши да предяви иск пред Съда на

...
Европейската комисия (ЕК) реши да предяви иск пред Съда на
Коментари Харесай

Брюксел погва Гърция, защото замърсява водите си с нитрати

Европейската комисия ( ЕК) реши да предяви иск пред Съда на Европейски Съюз против Гърция и също по този начин желае на страната да се наложат финансови наказания .

През април 2015 година Съдът на Европейски Съюз постанови, че Гърция нарушава законодателството на Европейски Съюз, като не опазва водите си от замърсяване с нитрати от селскостопански източници . Четири години по-късно този проблем към момента не е изцяло решен.

Поради това Европейска комисия желае от Съда на Европейския съюз да наложи финансови наказания под формата на еднократно платима сума, изчислена в размер на 2 639,25 евро дневно, и дневна имуществена глоба в размер на 23 753,25 евро дневно , от датата на постановяване на правосъдното решение до постигането на цялостно осъществяване на отговорностите.

През 2011 година Гърция към момента не е показала редица уязвими на замърсяване с нитрати зони и не е изготвила стратегии за деяние за тези зони. В резултат на това с изпращането на публично уведомително писмо до гръцките управляващи Европейска комисия стартира произвеждане за определяне на нарушаване през октомври 2011 година Досега от решението на Съда против Гърция през април 2015 година страната е основала 12 нови уязвими на замърсяване с нитрати зони. Гръцките органи обаче не са изготвили стратегии за деяние за тези нови зони.

Поради това Европейска комисия е траяла производствата, като е изпратила публично уведомително писмо. Освен че не е изпълнила задължението си за правене на такива стратегии за деяние, Гърция не е показала график за осъществяване и целева дата.

Като не приема тези стратегии за деяние, Гърция продължава да не извършва решението на Съда на Европейски Съюз от 24 април 2015 година Следователно процедурата за правене на стратегии продължава да бъде на първичен стадий. Поради това Комисията е решила да сезира още веднъж Съда и да изиска налагането на финансови наказания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР