Европейската комисия (ЕК) представи варианти за противдействие на високите цени

...
Европейската комисия (ЕК) представи варианти за противдействие на високите цени
Коментари Харесай

ЕК представя предложение за съместни покупки на газ

Европейската комисия (ЕК) показа разновидности за противдействие на високите цени на силата посредством общи покупки на газ и минимални отговорности за предпазване на газ, излиза наяве от известие на пресслужбата на представителството на Европейска комисия у нас.

Във връзка с приемането на Декларацията от Версай в сряда Европейската комисия показа хрумвания за взаимни европейски дейности за справяне с аргументите за проблемите на пазара на газ и за гарантиране на доставките на рационални цени за идната зима и за по-дълъг интервал .

Очаква се водачите на страните от Европейски Съюз на съвещанието на Европейския съвет тази седмица.

Комисията показа законодателно предложение, с което се вкарва обвързване за ниво на предпазване на газ от най-малко 80% в европейските газохранилища за идната зима, с цел да се подсигурява сигурността на енергийните доставки, което да нарасне до 90% за идващите години.

Във връзка опасенията от продължаващите високи цени на силата, Комисията одобри и известие, в което се дефинират опциите за пазарна интервенция на европейско и национално равнище , и се прави оценка на преимуществата и минусите на всеки вид.
 България предлага на Европейска комисия общ проект за инфлацията и горивата Обновена
България предлага на Европейска комисия общ проект за инфлацията и горивата

Фокусът на съвещанието на Министерски съвет през днешния ден ще е върху високите цени у нас, анонсира Кирил Петков.

Партньорството на Европейски Съюз с трети страни за взаимно закупуване на газ и водород могат да подобрят устойчивостта и да понижат цените. Комисията е подготвена да сътвори работна група за общи покупки на газ на равнище Европейски Съюз. Чрез общите поръчки ще се улеснят и засилят интернационалните контакти на Европейски Съюз с доставчиците, с цел да се подкрепи обезпечаването на импорт на положителни цени преди идната зима .

Съвместен преговорен екип, управителен от Комисията, ще организира диалози с доставчиците на газ и също по този начин ще приготви почвата за бъдещи енергийни партньорства с основни снабдители, които да обгръщат освен втечнения природен газ и този, приближаващ по газопроовдите. Този екип ще черпи от опита от пандемията от COVID-19, когато дейностите на равнище Европейски Съюз бяха от решаващо значение, с цел да се подсигуряват доставките на налични ваксини за всички.
 Путин разпореди газът да бъде плащан единствено в рубли
Путин разпореди газът да бъде плащан единствено в рубли

Това визира и България

Съединени американски щати и Англия към този момент, само че Европейски Съюз не посмя В същото време Европейската комисия създаде проект за последователно отричане от съветските енергоизточници до 2030 година

По време на срещата на евролидерите във Версай ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи още по-амбициозен проект според който от 2027 година Европейският съюз ще приключи вноса на съветски газ и нефт. В " Туитър " тя разгласи, че ще предложи проект в тази тенденция в средата на май .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР