Европейската комисия (ЕК) предприе правни действия срещу държавите членки, които

...
Европейската комисия (ЕК) предприе правни действия срещу държавите членки, които
Коментари Харесай

ЕК: България не дава информация за финансите на определени лица

Европейската комисия (ЕК) предприе правни дейности против страните членки, които не извършват своите отговорности, произлизащи от правото на Европейски Съюз.

Решенията по отношение на България са в областите " Околна среда ", " Миграция " , вътрешни работи и поданство, " Данъчно облагане и митнически съюз ", както и " Мобилност и превоз " , като в тази част Брюксел е уверен, че българското законодателство не подсигурява по-специално, че следствието на тежки железопътни катастрофи и произшествия се прави от самостоятелен проверяващ орган.

Комисията взе решение да предяви иск пред Съда на Европейски Съюз против България за това, че страната не е осигурила вярното транспониране и използване на законодателството на Европейски Съюз по отношение на сигурността на железопътния превоз (Директива 2004/49/ЕС). От Брюксел считат, че българското законодателство не подсигурява по-специално, че следствието на тежки железопътни катастрофи и произшествия се прави от самостоятелен проверяващ орган. Припомняме, че последното огромно жп произшествие беше това в Хитрино.

Брюксел реши през днешния ден също по този начин и да изпрати публично уведомително писмо на България, че не ползва вярно разпоредбите на Европейски Съюз, предвиждащи автоматизиран продан на информация сред страните членки по Директива 2014/107/ЕС. Става въпрос за това, че България продължава да поддържа по-широк от разрешеното в Европейски Съюз кръг от лица, за които не изпраща автоматизирано информация на останалите страни членки - какви са техните финансови доходи, в това число дивиденти, финансови облаги и салда по сметки.

Какви са рецензиите към нас по отношение на мръсния въздух и в други области прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР