Европейската комисия(ЕК) потвърди, че новият кръг от диалога между Белград

...
Европейската комисия(ЕК) потвърди, че новият кръг от диалога между Белград
Коментари Харесай

ЕК: Случващото се в Сърбия не е пречка за диалога с Косово

Европейската комисия(ЕК) удостовери, че новият кръг от разговора сред Белград и Прищина, плануван за неделя, не е изменен поради митингите в Белград, предава МИА.
„ От наша страна проектите за неделя остават “, съобщи представителят на Европейска комисия Ана Писонеро.
Очаква се президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят на Косово Авдулах Хоти да дойдат в Брюксел за среща под егидата на висшия представител по външни работи на Европейски Съюз Жозеп Борел и специфичния представител за Западните Балкани Мирослав Лайчак за първия кръг от договарянията сред Белград и Прищина след заледяване на разговора сред двете страни преди година и половина.
Очакванията за рестартиране на процеса са огромни. Тази среща няма да бъде еднокранта - задачата е връщане към разговора за реализиране на изчерпателен правнообвързващ контракт за нормализиране на връзките, съобщи представителят на Борел Питър Стано.
Относно митингите и въвеждането на нови ограничавания в Сърбия поради новите случаи на ковид, Европейска комисия поддържа мнението, че би трябвало да се подсигурява правото на кротичък митинг и ограничението на съществени права и свободи би трябвало да имат краткотраен темперамент.
Европейската комисия „ следи от близко протичащото се “ в Сърбия и показва угриженост, съобщи Писонеро, която акцентира, че отбраната на здравето на хората би трябвало да остане най-голям приоритет.
Вижте още:
Протести в Сърбия: Нападение над екип на РТС, напрежение в Белград, Нови сад и Ниш (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР