Европейската комисия (ЕК) получи писмо от министрите на вътрешните работи

...
Европейската комисия (ЕК) получи писмо от министрите на вътрешните работи
Коментари Харесай

България и още 11 държави искат заграждения по външните граници на ЕС

Европейската комисия (ЕК) получи писмо от министрите на вътрешните работи на 12 страни членки на Европейския съюз с искане за изменение на Шенгенския кодекс за границите и за разрешаване на инсталирането на физически заграждения по външните граници на общността. Това разгласи на конференция в Брюксел представителят на Европейска комисия Ерик Мамер, представен от Нова телевизия.

„ Да, получихме такова писмо и ще отговорим на него “, сподели той.

На 7 октомври до Европейската комисия беше изпратен зов от ръководителите на Министерството на вътрешните работи на Австрия, България, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Полша и Словакия.

В него се акцентира, че Шенгенският кодекс „ не планува физическо заграждение “, само че неговото създаване „ е ефикасна мярка за отбрана на границите, обслужваща ползите на целия Европейски съюз “. Авторите на писмото считат, че „ тази оправдана стъпка би трябвало да получи в допълнение съответно финансиране от бюджета на Европейски Съюз като приоритет “.

Министрите на вътрешните работи прибавиха също, че " никоя трета страна не би трябвало да може да употребява европейската система за даване на леговище, с цел да упражнява политически напън върху страните членки на Европейски Съюз и да ги изнудва ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР