Европейската комисия (ЕК) очаква, че в тристранните преговори за газа

...
Европейската комисия (ЕК) очаква, че в тристранните преговори за газа
Коментари Харесай

ЕК очаква в газовите преговори ще участва заместник-председателя на „Газпром“ Александcр Медведев


Европейската комисия (ЕК) чака, че в тристранните договаряния за газа (между Русия, Украйна и ЕК), планувани за 21 януари, от страна на „ Газпром “ ще взе участие заместник-председателят на компанията Александър Медведев. Това се споделя в известие на Европейска комисия.

„ Вторият стадий от политическите тристранни договаряния с Русия и Украйна за бъдещият пренос на газ ще се състоят в понеделник, 21 януари 2019 година в Брюксел. Срещата ще се състои с присъединяване на вицепрезидента, отговарящ за енергийния съюз Марош Шефчович, министъра на външните работи Павел Климкин и ръководителя на „ Нафтогаз “ Андрей Коболев от украинска страна, а също по този начин министъра на енергетиката Александър Новак и заместник-председателя на „ Газпром “ Александър Медведев от съветска страна “, се споделя в прессъобщението.

Междувременно в границите на брифинг в петък ръководителят на „ Нафтогаз Украйна “ Андрей Коболев съобщи, че нов контракт за пренос би трябвало да бъде подписан с новият оператор на газотранспортната система, който ще бъде основан в Украйна.

„ Страна по новият директен контракт би трябвало да стане новият самостоятелен оператор за газ, който в този момент ще бъде основан в групата „ Нафтогаз “ в границите на процеса на анбандинг “, сподели Коболев по време на брифинга, излъчен по украинската телевизия „ 5 канал “. Коболев разчита, че новият оператор ще стартира да работи от януари 2020 година Действащият контракт за пренос на съветски газ през Украйна изтича в края на актуалната 2019 година

Върховната рада на Украйна през 2014 година одобри закон, който позволява на държавното управление основаването на оператор на газотранспортната система на страната, в който до 49 % може да получат вложители от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Документът планува също по този начин компанията оператор да получи правото на ръководство или на концесия и наемане на магистралните газопроводи и подземните газохранилища на Украйна. Правителството на Украйна взе също по този начин решение за основаване на компанията „ Магистрални газопроводи на Украйна “, която да поеме активността по ръководство на газотранспортната система на страната от „ Нафтогаз “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР