Европейската комисия (ЕК) обяви, че приема отстъпките, направени от американския

...
Европейската комисия (ЕК) обяви, че приема отстъпките, направени от американския
Коментари Харесай

Amazon се договори с ЕК да не дава предимство на своите продукти в платформата си

Европейската комисия (ЕК) разгласи, че приема отстъпките, направени от американския колос за електронна търговия Amazon по отношение на следствията за антиконкурентни тактики. Те откриха, че Amazon е дала незаслужено преимущество на личните си артикули пред конкурентните продавачи. Със съглашението компанията ще избегне правосъдна борба, която можеше да приключи с огромни санкции.

Чрез съглашението, оповестено във вторник, американският софтуерен колос ще третира еднообразно всички продавачи и ще направи конкурентните артикули по-видими в " кутията за пазаруване " на Amazon, която генерира по-голямата част от покупките на уеб страницата. Amazon ще сътвори и втора кутия за покупка, която демонстрира различни предложения за потребителите, които решат, че скоростта на доставка е по-малко значима за тях.

Първоначалното следствие стартира през 2018 година, когато регулаторите започнаха инспекция на това по какъв начин Amazon употребява непублични данни от продавачи на трети страни на своята платформа, с цел да облагодетелства личния си конкурентен бизнес като търговец на дребно. Същината на терзанията беше съсредоточена върху това по какъв начин Amazon съумя да завоюва незаслужено преимущество посредством информация за огромни данни като притежател на пазара, като усъвършенстване на личните си цени или решение какви нови артикули да пусне и по кое време.
Реклама
Разследването се трансформира в публично през идната година, преди Европейска комисия да насочи до Amazon възраженията си през 2020 година Еврокомисарят по конкуренцията тогава Маргрете Вестагер сподели, че Amazon евентуално злоупотребява с пазарната си позиция на най-големите си европейски пазари във Франция и Германия и " нелегално нарушаваше " конкуренцията посредством потреблението на данни за търговци.

" Amazon към този момент не може да злоупотребява с двойната си роля и ще би трябвало да промени няколко бизнес практики ", съобщи Вестагер, представена от Financial Times. " Конкурентните самостоятелни търговци на дребно и превозвачи, както и потребителите ще се възползват от тези промени, отварящи нови благоприятни условия и избор ", прибавя тя.

Ако Amazon наруши уговорките, комисията може да наложи санкция, без да се постанова да откри нарушаване на антитръстовите правила. Като опция регулаторите могат да постановат от време на време наказателно заплащане от 5% дневно от дневния оборот на Amazon за всеки ден на неспазване.

" Радваме се, че разгледахме опасенията на Европейската комисия и разрешихме тези въпроси ", сподели представител на Amazon пред Deutsche Welle. От компанията прибавят, че не са съгласни с няколко от предварителните изводи, направени от Европейската комисия, само че се е заела градивно, с цел да подсигурява, че може да продължи да обслужва клиенти в цяла Европа.
Реклама Свързани публикации Гугъл, Oracle, Amazon и Microsoft си поделят поръчката на Пентагона за облачни услуги за 9 милиарда $ 12 декември 2022, 09:07 Amazon е следващата огромна софтуерна компания, която възнамерява съкращения 16 ноември 2022, 11:05 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР