Европейската комисия (ЕК) обяви 335 конкурсни сесии за научни изследвания

...
Европейската комисия (ЕК) обяви 335 конкурсни сесии за научни изследвания
Коментари Харесай

МОН: Европейската комисия обяви 335 конкурсa за научни изследвания по Рамкова програма „Хоризонт 2020“

Европейската комисия (ЕК) разгласи 335 конкурсни сесии за научни проучвания по Рамкова стратегия „ Хоризонт 2020 “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Очаква се посредством тях да бъдат разпределени към 20 милиона евро. Българските научноизследователски организации, университети, дребни, междинни и огромни предприятия могат да подават планови оферти и да аплайват за финансиране на проучванията си.

Те могат да се възползват от търсене на сътрудници и от съвещания за плановете си посредством националната контактна мрежа към Министерството на образованието и науката. Информация за нея може да се откри тук.

Най-много конкурсни сесии ще бъдат отворени по третия предпочитан дирек „ Социални провокации “ на „ Хоризонт 2020 “ – 224. В рамките на втория дирек - „ Водещи технологии в промишлеността “, се чака да бъдат оповестени повече от 60 състезанието.

Част от тях ще бъдат по „ Инструмент за дребни и междинни предприятия “ и в границите на посоки „ Нанотехнологии, авангардни материали и авангардно произвеждане “, „ Космос “ и „ Информационни и информационни технологии “.

По дирек „ Високи достижения в научната област “ Европейска комисия ще даде опция за финансиране както по „ Бъдещи и навлизащи технологии “, по този начин и по дейностите „ Мария Склодовска-Кюри “. Ще бъдат оповестени и 17 състезанието по стратегия „ ЕВРАТОМ “, по направление „ Разпространение на върховите достижения и разширение на присъединяване “ и по стратегия „ Наука с и за обществото “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР