Европейската комисия (ЕК) не коментира публикацията във вестник The Financial

...
Европейската комисия (ЕК) не коментира публикацията във вестник The Financial
Коментари Харесай

ЕК не коментира данните, че присъединяването на Украйна към ЕС ще струва 186 млрд. евро

Европейската комисия (ЕК) не разяснява обявата във вестник The Financial Times, основана на изтекли вътрешни документи на Европейски Съюз, че приемането на Украйна в общността ще коства 186 милиарда евро, само че удостоверява началото на вътрешна полемика за проверка на бюджета. Това съобщи на брифинг в Брюксел представителят на Европейска комисия Ариана Подеста.

„ Знаете, че ние не разясняваме изявления във вестниците с приключване на информация. Мисля, че не сме виждали сходно изследване. Както сподели фон дер Лайен в Европейския парламент на 12 септември в речта си по отношение на положението на Европейски Съюз, ние работим върху сериозен обзор на стратегиите “Европейски съюз преди разширението, с цел да разберем по какъв начин те би трябвало да бъдат приспособени в изискванията на по-широкия Европейски съюз. Това също значи, че би трябвало да имаме полемика за бъдещето на нашия бюджет, в това число неговия размер и способи на финансиране, това са думите, които употребява ръководителят ”, сподели Подеста.

На брифинга публицистите попитаха и за последното изявление на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел за немски медии, в което той допусна, че присъединението на Украйна към Европейски Съюз е теоретично допустимо през 2030 година Представители на Европейска комисия обаче оставиха въпроса по тази тематика без отговор.

Европейската комисия би трябвало да разгласява отчет през ноември, в който ще оцени “напредъка на Украйна в подготовката за началото на договарянията за присъединение с Европейски Съюз ”. Очаква се Европейска комисия да предложи на Съвета на Европейски Съюз да стартират договаряния, само че по-късно Съветът на Европейски Съюз би трябвало единомислещо да утвърди решението, което може да сътвори проблеми.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР