Европейската комисия (ЕК )и Световната здравна организация (СЗО) обединяват сили,

...
Европейската комисия (ЕК )и Световната здравна организация (СЗО) обединяват сили,
Коментари Харесай

ЕК и СЗО обединяват усилия за връщане доверието във ваксините

Европейската комисия (ЕК )и Световната здравна организация (СЗО) сплотяват сили, с цел да разпространяват изгодите от имунизациите, стана ясно по време на Глобална среща на високо ниво за имунизациите в четвъртък в Брюксел.

Целта е да се ускорят дейностите в международен мащаб за спиране разпространяването на предотвратими посредством имунизация заболявания и да се окаже отпор на дезинформацията във връзка с имунизациите в целия свят.

През последните 3 години 7 страни, измежду тях и 4 от европейския район, са изгубили статута си на страни, изкоренили морбилито. Новите епидемии се дължат директно на пропуските в имунизационното покритие, в това число измежду младежите и възрастните, които в никакъв случай не са минали през цялостния цикъл на имунизация.

За да може да се преодолеят ефикасно пропуските в имунизационното покритие, форумът ще изследва множеството трудности пред имунизацията, в това число права, законова уредба и достъп, съществуване, качество и улеснение на услугата, обществени и културни правила, полезности и поддръжка, персонална мотивация, настройки, познания и умения.

“Няма опрощение за това в развъртян свят като нашия деца към момента да умират от заболявания, които от дълго време трябваше да бъдат изкоренени. По-лошото е, че решението е в ръцете ни, само че не го използваме 100 % “, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР