Европейската комисия (ЕК) е предложила провеждането на тристранната среща за

...
Европейската комисия (ЕК) е предложила провеждането на тристранната среща за
Коментари Харесай

ЕК предлага провеждането на срещата за газа с Русия и Украйна да е през втората половина на януари


Европейската комисия (ЕК) е предложила провеждането на тристранната среща за газа във формат – Русия, Украйна и Европейска комисия да е през втората половина на месец януари 2019 година Това е съобщил пред публицисти министъра на енергетиката на Русия Александър Новак, оповестяват съветските осведомителни организации.

„ Вчера разговаряхме с Шефчович (вицепрезидент на Европейска комисия по въпросите на енергийния съюз), по негово предложение срещата е отсрочена за януари месец. Планираше се да бъде на 11 декември, само че в този момент от Европейската комисия пристигна предложение за пренасяне на срещата през втората половина на януари “, е декларирал Новак. Той е отбелязал до тогава ще се организира друга среща на равнище специалисти.

В сряда Европейската комисия и Украйна показаха желанието си за осъществяване на тристранната среща по тематиката за преноса на газ от Русия за Европейски Съюз през Украйна на политическо равнище при започване на идната година.
Действащият контракт за преноса на съветски газ през Украйна изтича в края на 2019 година Предишните тристранни договаряния за преноса на газ сред Русия, Европейска комисия и Украйна се организираха през месец юли в Берлин.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР