Европейската комисия е започнала щателна проверка на сделката, до която

...
Европейската комисия е започнала щателна проверка на сделката, до която
Коментари Харесай

Брюксел проверява сделката на Фолксваген с Турция

Европейската комисия е почнала щателна инспекция на договорката, до която са стигнали немският автоконцерн " Фолксваген " и Турция за построяването на нов цех.

Въпреки че немската компания разгласи, че към този момент замразява плана си поради бойните дейности на турската войска в Сирия, еврокомисарката по конкурентоспособността Маргрет Вестагер изиска елементи от Анкара за подписания контракт.

Предмет на инспекцията е най-много обещаната от Турция държавна дотация за построяването на завода в размер на 400 милиона евро - сума, която неведнъж надвишава горната граница, позволена при държавни дотации в страни от Европейски Съюз.

Тъй като Турция има подписан контракт за митнически съюз с Европейски Съюз, Вестагер ще ревизира дали този ангажимент не го нарушава. Анкара е била задължена да осведоми Брюксел за тази дотация, само че не го е сторила, съобщи БНР в петък.

Митническият съюз на Турция с Европейски Съюз задължава Анкара да осведоми Брюксел за всички държавни подпомагания на покупко-продажби с компании от общността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР