Европейската комисия е започнала разследване на планираното сливане между две

...
Европейската комисия е започнала разследване на планираното сливане между две
Коментари Харесай

Еврокомисията разследва планираното сливане между Боинг и Ембраер

Европейската комисия е почнала следствие на плануваното обединение сред две водещи самолетостроителни компании - американската Боинг (Boeing) и бразилската Ембраер (Embraer), поради опасения, че то може да заплаши конкуренцията при цените и продуктовото развиване, съобщи ДПА.

Според проекта Боинг ще поеме световния бизнес на Ембраер в гражданското самолетостроене. Това вероятно ще понижи още повече броя на съперниците на международен пазар, на който към този момент се следи мощна централизация, уточни Европейска комисия късно нощес.

По този метод също по този начин може да бъде затруднено влизането на нови играчи, да вземем за пример от Китай, Япония и Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента Боинг и Ембраер са съперници, произвеждайки самолети в някои съвпадащи сегменти от пазара на гражданското самолетостроене.

Планираната договорка, която бе контрактувана от двете компании в края на предходната година, бе посрещната с рецензии в Бразилия, защото Ембраер създава също по този начин военни самолети и е взе участие в създаването на технологии за сигурност.

Еврокомисията може да стартира следствие на компании с оборот, превишаващ избран предел, в случай че има съмнения, че обединение би могло да заплаши конкуренцията в Европейската икономическа зона, напомня ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР