Европейската комисия е заложила икономически растеж на България от 3,5%

...
Европейската комисия е заложила икономически растеж на България от 3,5%
Коментари Харесай

Еврокомисията понижи прогнозата си за растежа на българската икономика

Европейската комисия е заложила стопански напредък на България от 3,5% през 2018 година в есенната си прогноза. В съпоставяне с предходните данни, оповестени напролет, има спад от 0,3 на 100, дължащ се главно на свиването на износа.
Националната статистика за 2017 година беше доста ревизирана нагоре през септември като вследствие на този базов резултат темпът на напредък на износа тази година се забави. Успоредно с това в прогнозата се загатват " еднократни събития и спад на експорта към Турция ", които забавят растежа в допълнение през 2018 година
От Европейска комисия обаче означават, че българският растеж се задържа над междинния за Европейски Съюз, който е 2,1 %. Двигател на растежа тази година остава потреблението на семействата, като тук тласък е подобряващия се пазар на труда, растящите заплати и потребителски настройки.
През идната година се чака нарастването на Брутният вътрешен продукт да продължи със постоянните 3.7% (каквито са плановете и на проектобюджета, направен от Министерството на финансите), а през 2020 година - с 3.6%.
Още детайлности прочетете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР