Европейската комисия е решила да назначи финландеца Виле Итала за

...
Европейската комисия е решила да назначи финландеца Виле Итала за
Коментари Харесай

Финландецът Виле Итала надви Калфин за шеф на ОЛАФ

Европейската комисия е решила да назначи финландеца Виле Итала за общоприет шеф на Европейската работа за битка с измамите със средства от Европейски Съюз (ОЛАФ). Другият кандидат за поста беше някогашният български външен и обществен министър Ивайло Калфин, само че както се очакваше Итала е предпочетеният претендент.

В средата на април Комисията по бюджетен надзор в Европейския парламент дефинира в съревнованието, в което участваха 70 претенденти, да останат българският политик и финландецът Виле Итала, който се оказа любимец с 13 гласа, два повече от тези на Калфин. Другите двама в късия лист бяха германецът Андреас Млицке и французинът Франсоа Крюгер.

В началото на юни Калфин упрекна българския непрекъснат представител към Европейски Съюз Димитър Цанчев е саботирал кандидатурата му като си направил отказ за присъединяване в съвещанието на Съвета на Европа, гласуващо кандидатурите.

Финландецът, който е бил основен прокурор на Финландия и вътрешен министър на страната, ще заеме поста на 1 август. Досега той беше член на Европейската счете палата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР