Европейската комисия е представила планове за събиране на допълнително 18

...
Европейската комисия е представила планове за събиране на допълнително 18
Коментари Харесай

Еврокомисията планира да събира допълнително 18 млрд. евро ДДС на година

Европейската комисия е показала проекти за събиране на в допълнение 18 милиарда евро годишно от налога върху добавената стойност (ДДС) в опит да ограничи една от най-сериозните схеми за отбягване на налози в Европа, оповестява " Файненшъл таймс ".

Предложението включва наложително цифрово отчитане в действително време от компании, продаващи артикули през границите в границите на блока, с цел да помогне на управляващите да заловен измамниците. Те печелят милиарди посредством верижни измами - внасят артикули от страни от Европейски Съюз без Данък добавена стойност и ги продават с Данък добавена стойност в други елементи на блока, без да предават данъчните доходи на управляващите.

Европейската комисия съобщи, че прекосяването към цифрово отчитане и електронно фактуриране ще помогне за понижаване на измамите с Данък добавена стойност с до 110 милиарда евро за 10 години и ще понижи административните разноски и разноските за сходство за търговците в Европейски Съюз с над 4 милиарда евро годишно през идващите 10 години.

Предложението идва с първични разноски от 11 милиарда евро за счетоводни и ИТ актуализации, съгласно оценки на Комисията, забелязана от " Файненшъл таймс ".

Европейска комисия пресметна, че данъчната разлика при Данък добавена стойност - разликата сред дължимия и събрания налог - е била 93 милиарда евро през 2020 година, като най-малко една четвърт е била обвързвана с търговията в границите на единния блок. Общият Данък добавена стойност, събран в Европейски Съюз през 2020 година, е бил на стойност 1,021 трлн. евро.

Миналата седмица европейски прокурори разрушиха скица за измами с Данък добавена стойност на стойност 2,2 милиарда евро, чието откриване лиши 18 месеца следствия в 14 страни членки на съюза. Комисията сподели, че би било " доста по-лесно " да бъдат хванати, в случай че информацията в действително време е била налична за страните членки.

Предложението на Европейска комисия включва и проекти за изработката на платформи в бранша за краткосрочни наеми и пътувания, сходно на Airbnb и Uber, с цел да събира и заплаща Данък добавена стойност върху цялостната цена на всички резервации.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР