Европейската комисия е предприела антитръстово разследване на платформата за разплащания

...
Европейската комисия е предприела антитръстово разследване на платформата за разплащания
Коментари Харесай

Европейската комисия погна Apple за монопол

Европейската комисия е подхванала антитръстово следствие на платформата за разплащания на американския софтуерен колос Apple поради опасения, че практиките ѝ задушават конкуренцията, предават международните информационни организации.

Според Европейската комисия следствията са почнали поради обвинявания, че американският софтуерен колос отхвърля да даде достъп до платежната система в някои случаи, ограничавайки достъпа до функционалността за " мобилен портфейл " на iPhone.
 Франция удари Apple с 1,1 милиарда евро санкция
Франция удари Apple с 1,1 милиарда евро санкция

Заради монополни практики

Второ следствие е стартирано във връзка с App Store (магазина за приложения) на компанията поради опасения, че лимитира разработчиците да уведомяват потребителите на iPhone и iPad за методите да вършат покупки отвън приложенията.

" Изглежда, че Apple се снабди с ролята на " охранител на портите ", когато става въпрос за разпространяването на приложения и наличие измежду потребителите на известните устройства на Apple ", акцентира заместник-председателката на Европейската комисия Маргрете Вестагер.

Коментирайки по отношение на следствията, Apple упрекна няколко компании, че подават неоснователни тъжби и разкритикува антимонополните регулатори на Европейски Съюз, че са ги изслушали и са почнали двете следствия против Apple Pay и App Store.
 Съдят Apple и Гугъл в Съединени американски щати поради гибелта на конгоански деца в кобалтови мини
Съдят Apple и Гугъл в Съединени американски щати поради гибелта на конгоански деца в кобалтови мини

Кобалтът е главната суровина за батериите на смарт телефони, преносими компютри и електрически коли

" Разочароващо е, че Европейската комисия придвижва напред неоснователни недоволства от шепа компании, които просто желаят гратис прилагане и не желаят да играят по същите правила като всички останали . Не считаме, че това е вярно - желаеме поддържането на равни условия, където всеки с увереност и страхотна концепция може да успее ", се споделя в изказването на американската софтуерна компания.

Новите дейности на Европейска комисия бяха подхванати четири години, откакто Брюксел подреди на основания в Калифорния софтуерен колос да изплати 13 милиарда евро неплатени налози поради антитръстови проблеми.

По-рано тази година регулаторният орган на Франция за конкуренцията удари Apple с 1,1 милиарда евро санкция за антиконкурентни практики във връзка с търговците на дребно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР