Европейската комисия е получила второто искане за плащане от България

...
Европейската комисия е получила второто искане за плащане от България
Коментари Харесай

Искаме още 724 млн. евро от ЕК по ПВУ

Европейската комисия е получила второто искане за заплащане от България по механизма за възобновяване и резистентност в размер на 724 млн. евро безплатни средства. То покрива 61 основни стадии и пет цели, се показва в известието на Комисията.

Те обгръщат вложения в науката, технологиите, центровете по инженерство и математика, нововъведения в образованието, изследванията и нововъведенията, интелигентни промишлености, реновации на здания, цифровизация на електропреносната мрежа, енергийно дейно улично осветяване, възобновими източници, предпазване на тока, както и цифровизация на жп превоза.

Искането включва и серия от промени, които обгръщат предучилищното, учебното и образованието след него, както и образованието до живот, поощряване на електронното опазване на здравето, поддръжка на декарбонизацията в енергийния бранш посредством повишаване на силата от възобновими източници и усъвършенствания на енергийната успеваемост и поддръжка на устойчивия градски превоз.

Допълнителни промени са свързани с налична, ефикасна и предсказуема правосъдна система и битката с корупцията, както и правосъдната медиация, процедурите за несъстоятелност, електронното държавно управление, ръководство на държавните предприятия, пране на пари и публичните поръчки. Предложени са и промени в секторите на обществената политика и опазването на здравето.

Комисията ще оцени настояването и по-късно ще го изпрати за предварителна оценка в Комисията по стопанска система и финанси на Съвета.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР