Eвропейската комисия е поискала от Съвета на Европейския съюз да

...
Eвропейската комисия е поискала от Съвета на Европейския съюз да
Коментари Харесай

Брюксел притиска Полша заради съдебната реформа

Eвропейската комисия е поискала от Съвета на Европейския съюз да провежда публично излушване на полското държавно управление според процедурата по член 7 от Лисабонския контракт, заяви заместник-председателят на Еврокомисията Франс Тимерманс.

Очаква се чуването да се състои на 26 юни.

„ Със страдание ви осведомявам, че макар законодателните промени, основни проблеми, посочени от Комисията, остават нерешени. Рискът от нанасяне на непоправими вреди остава в цялостна мощ. На 3 юли 27 от 72-мата висши съдии може да бъдат принудени да се пенсионират. Насилствено пенсиониране на тези висши съдии би представлявало непоправимо нарушение на върховенството на закона “, предизвести Тимерманс.

Процедурата по член 7 от Лисабонския контракт може да лиши Полша от право на глас в Европейския съвет, само че Унгария към този момент даде да се разбере, че ще наложи несъгласие.

Призив към европейските институции да работят против консервативното държавно управление на " Право и правдивост " насочиха през днешния ден трима някогашни президенти на Полша, четирима някогашни полски министър председатели, четирима някогашни външни министри и антикомунистически дисиденти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР