Европейската комисия е отворена за преговори с британския премиер Борис

...
Европейската комисия е отворена за преговори с британския премиер Борис
Коментари Харесай

ЕК е отворена за преговори с британския премиер за Brexit

Европейската комисия е отворена за договаряния с английския министър председател Борис Джонсън, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на изказване на говорителката на Европейска комисия Мина Андреева.

" Целта на договарянията ще бъде отбягване на забележителните стопански компликации при " корав " Brexit. Въпреки това към този момент постигнатото споразумение между Брюксел и Лондон не предстои на предоговаряне ", акцентира Андреева.

Изявлението бе направено в отговор на публикация в неделното издание на английския вестник " Дейли мейл " на министъра по въпросите на Brexit Стивън Баркли. Той написа, че основният договарящ на ЕС Мишел Барние би трябвало да убеди европейските водачи изискванията на договарянията да бъдат изменени, тъй като английският парламент няма да одобри сегашната договорка.

" Към сегашния миг позицията, че съглашението за излизане не предстои на предоговаряне, остава непроменена, само че сме отворени за договаряния за политическата декларация. Също по този начин сме подготвени и за договаряния с премиера Джонсън ", акцентира Мина Андреева.
В публикацията си Баркли показва, че политическата реалност към този момент е друга от тази при референдума за Brexit преди три години, когато са били формирани инструкциите на Барние за преговорния развой. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР