Европейската комисия е напълно готова за всякакви сценарии и последствия

...
Европейската комисия е напълно готова за всякакви сценарии и последствия
Коментари Харесай

Европа е готова и при провал на преговорите за Брекзит, каза Юнкер

Европейската комисия е изцяло подготвена за всевъзможни сюжети и последици от неуспех на договарянията за Брекзит , само че се стреми да избегне сходно нещо. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер , представен от Ройтерс и ТАСС.

" Времето е уместно за съглашение. Ние обаче сме готови, ако не бъде реализирана договорка. Така че не се тормозете ", сподели Юнкер след края на срещата на върха на Европейски Съюз в Залцбург.

Австрийският канцлер Себастиян Курц, чиято страна е ротационен ръководител на съюза до края на годината, даде да се разбере, че страните членки с всички сили желаят да избегнат " корав Брекзит " (т.е. без реализиране на споразумение). " Ето за какво не виждам съображение в този момент да обсъждаме сюжет за неналичието на съглашение. Надявам се, че ще реализираме съглашение, това е по-реалистичният сюжет ", сподели Курц.

Австрийският канцлер означи, че европейските водачи са се договорили договарянията за Брекзит да завършат идващия месец.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР