Европейската комисия е изпратила в петък писмо до правителството на

...
Европейската комисия е изпратила в петък писмо до правителството на
Коментари Харесай

ЕК иска Кипър да разследва издаването на „златни паспорти”

Европейската комисия е изпратила в петък писмо до държавното управление на Кипър с искане да бъде разяснено решението за лишаване на кипърското поданство на 26 лица, оповестява „ Катимерини ”. Гражданството е получено въз основа на направени в страната вложения.
В писмото се пита дали Никозия ще проверява „ допустимо нарушаване “ при издаването на тези паспорти и по какъв начин има намерение да попречи на хора с рискови профили да получават паспорти в бъдеще.
Еврокомисията чака да получи отговор до 6 януари.
Европейска комисия изиска също от Малта да обясни по какъв начин има намерение да се оправи със слабостите на Bank of Valletta във връзка с мониторинга на задгранични клиенти, кандидатствали за закупуване на малтийско поданство по по този начин наречената скица „ златен паспорт “.
БГНЕС напомня, че при започване на ноември Кипър разгласи, че стартира дейности за лишаване на 26 „ златни паспорта ” след следствие на Европейски Съюз за вероятни нарушавания на схемата „ поданство против вложения ”.
Брюксел оказва напън върху Кипър да реформира своята скица за поданство против вложения, която, съгласно Европейска комисия, може да разреши на групи от проведената престъпност да обхванат в Евросъюза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР