Европейската комисия е изключително обезпокоена от последния развой на ситуацията

...
Европейската комисия е изключително обезпокоена от последния развой на ситуацията
Коментари Харесай

Еврокомисията е изключително обезпокоена за върховенството на закона в Полша

Европейската комисия е извънредно обезпокоена от последния процес на обстановката с върховенството на закона в Полша и няма да се поколебае да предприеме нужните ограничения, съобщи представителят на Комисията Кристиан Виганд.

"Комисията е извънредно загрижена от обстановката с върховенството на закона в Полша, изключително от окончателното приемане на закон, с който се трансформира правната организация на елементарните съдилища ", уточни Виганд и добави: "Нашата позиция е ясна през цялото време - ние изразихме терзание по няколко мотива. Продължаваме да следим развоя на обстановката от близко и ще проучваме окончателния текст, признат през вчерашния ден, с цел да забележим дали дава отговор на европейското законодателство ".

"Комисията няма да се поколебае да предприеме нужните ограничения, в случай че се постанова ", акцентира представителят на Европейска комисия, представен от БНР.

Вчера полският Сейм утвърди проектозакон, който цели да бъдат наказвани съдии, поставящи под въпрос промените в региона на правораздаването на страната. Очаква се президентът Анджей Дуда да го подпише.

В средата на месеца Европейската комисия изиска от Съда на Европейски Съюз да наложи краткотрайни ограничения на Полша, като подреди на кабинета да приключи активността на Дисциплинарната камара към Върховния съд, която може да подлага съдии на наказания поради техните правосъдни решения. Камарата е формирана от съдии, определени от Националния правосъден съвет. Членуващите в него магистрати се назначават от Сейма.

Кристиян Виганд също по този начин заяви, че идната седмица еврокомисарят за полезностите и прозрачността Вера Йоурова ще бъде на посещаване в Полша, с цел да разиска последните промени в законодателството на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР