Европейската комисия е изискала допълнителна информация за пътя през Кресненското

...
Европейската комисия е изискала допълнителна информация за пътя през Кресненското
Коментари Харесай

Еврокомисията иска разяснения за пътя през Кресненското дефиле

Европейската комисия е изискала спомагателна информация за пътя през Кресненското дефиле, който се строи с европейски средства. Това оповестиха източници от Европейска комисия до Mediapool, а от Министерството на превоза потвърдиха информацията.

На 9 август 2019 година България изпрати формуляр за кандидатстване до Европейска комисия за разпределяне на 267 млн. евро за създаване на 41% от пътя през Кресненското дефиле, който е част от автомагистрала " Струма " (лот 3.2).

На 15 октомври 2019 година е изпратено писмо от генерална дирекция " Регионална политика " на Европейска комисия до българските управляващи с искане за уточнения по заявката.

От транспортното министерство прецизират, че това е общоприета процедура при одобряването на така наречен огромни планове, чието финансиране е над 75 млн. евро.

Основните мнения на Европейска комисия и настояването за спомагателна информация са във връзка с сходството с условията на Директивите за птиците и местообитанията. , показаха от транспортното министерство в отговор на питане на Mediapool.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР