Европейската комисия е готова да се преклони пред някои от

...
Европейската комисия е готова да се преклони пред някои от
Коментари Харесай

Брюксел подготвя отстъпки на Виктор Орбан относно помощта за Украйна

Европейската комисия е подготвена да се преклони пред някои от настояванията на Унгария, с цел да обезпечи пакет от 50 милиарда евро за поддръжка за Украйна, съгласно високопоставени чиновници.

Брюксел работи за намиране на решение на унгарската обсада, откогато министър председателят Виктор Орбан наложи несъгласие на пакета за Европейски Съюз през декември. Въпросът е още по-належащ, като се има поради, че безизходицата в Конгреса на Съединени американски щати значи, че поддръжката на Вашингтон за Киев също е несигурна, във време, когато Русия ускорява своите въздушни офанзиви против украински градове.

Като метод с цел да убеди Орбан да се откаже от ветото си, Комисията е отворена да даде опция на премиера на Унгария през 2025 година да спре съглашението за финансиране по средата, споделиха трима чиновници, осведомени по въпроса, пред Financial Times.

Съгласно евентуалната отстъпка Европейски Съюз ще включи обзор на четиригодишния пакет за поддръжка през идната година, когато ще оцени дали Украйна към момента се нуждае от парите и дали е извърши...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР