Европейската комисия е “безотговорна като не обръща внимание на рисковете

...
Европейската комисия е “безотговорна като не обръща внимание на рисковете
Коментари Харесай

Български евродепутат обвини ЕК, че е безотговорна

Европейската комисия е “безотговорна ” като не обръща внимание на рисковете за здравето, свързани с бъдещото внедряване на мобилна мрежа от ново потомство. Това съобщи българският евродепутат Иво Христов (Прогресивен алианс на социалистите и демократите/БСП). Няколко министри от Европейски Съюз с сектор „ телекомуникации “ също показаха терзания от „ нетехническите “ детайли на 5G киберсигурността, съобщи EURACTIV.bg.

В Европейския парламент във вторник (10 декември) Христов подлага на критика Еврокомисията, която не съумя да изготви отчет за оценка на въздействието на 5G върху здравето, макар че доста представители на научната общественост предизвестяват за тях. „ В момента Европейски Съюз няма оценка за риска за здравето на хората от въвеждането на 5G технологиите “, сподели той. „ Европейската комисия реши, че сходна оценка не е нужна, макар предизвестията на научната общественост. Намирам това за безконтролно ”, съобщи той.

Христов бе подсилен от зелени евродепутати. Проф. Владимир Пулков, началник на лаборатория “Интелигентни информационни инфраструктури ” на “София тех парк ”, сподели, че разполагането на 5G в Европейски Съюз ще стане нужда, с цел да бъде отговорено на търсенето на по-голям потенциал за транспорт на данни и скорости. А това може да помогне и за понижаване на потреблението на сила.

Пол Ланое, някогашен евродепутат и ръководител на групата за запазване на околната среда, опроверга проф. Пулков. Според него няма изгода от използването на 5G в енергийния бранш. Ланое се базира на научни изследвания, които настояват, че радиовълните, предавани от 5G предавателите, могат да повлияят негативно на насекомите, като нарушат естествените екосистеми.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР