Европейската комисия днес съобщи, че все още не са изпълнени

...
Европейската комисия днес съобщи, че все още не са изпълнени
Коментари Харесай

ЕС отчита слабости след отпадането на визите за страни от Балканите и бившия СССР

Европейската комисия през днешния ден заяви, че към момента не са изпълнени всички условия след отпадането на визите за жители на Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Украйна, Молдова, Грузия, Черна гора и Сърбия, съобщи Българска телеграфна агенция.

В известие на Европейска комисия се отбелязва, че към момента остава висока противозаконната миграция на украинци, сърби, босненци. Комисията показва паника от подаваните неоснователни заявки за протекция от молдовци и грузинци.

Отчита се спад с 32 на 100 на противозаконните албански мигранти в Европейски Съюз, само че се отбелязва нуждата от още старания в тази посока. Изразена е паника от безвизовия режим, обезпечаван от Сърбия за други страни, макар анулацията на безвизовите пътувания за жители на Иран.

Допълва се, че всички осем страни извършват решенията за назад приемане на своите жители, обитавали нелегално в Европейски Съюз. Комисията прибавя, че към момента има какво да се направи с противоположното приемане в Сърбия на непознати жители, достигнали Европейски Съюз от нейна територия.

Във всички осем страни се регистрира нуждата от спомагателни старания за битка с проведената престъпност и корупцията. Европейска комисия предлага незабавни ограничения по тези въпроси в Молдова и Украйна. Отбелязва се, че нарушители от осемте страни работят в Европейски Съюз, като нелегално придвижват артикули и транспортират хора, крадат, перат пари, популяризират опиати, подкрепят неразрешеното придвижване на мигранти и вземат участие в незаконна активност в интернет.

Европейска комисия прецизира, че жителите на Черна гора, Сърбия и Македония пътуват без визи до Европейски Съюз от 2009 година. Гражданите на Албания и Босна и Херцеговина имат същата опция от 2010 година, молдовците - от 2014 година, грузинците и украинците - от предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР