Европейската комисия днес призна, че засега липсват необходимите три милиарда

...
Европейската комисия днес призна, че засега липсват необходимите три милиарда
Коментари Харесай

ЕС тепърва ще събира 3-те милиарда евро за Турция

Европейската комисия през днешния ден призна, че към този момент липсват нужните три милиарда евро за продължение на действието на съглашението за миграцията с Турция. Във видеото - имигранти, избавени от датски товарен транспортен съд, идват в Сицилия, Италия.

Предвижда се от тази сума два милиарда евро да бъдат отпуснати от бюджета на Европейски Съюз, а останалият един милиард да пристигна от вноски на обособените държави-членки.

Нещастната орис на мигрантите – от Европа до Съединени американски щати

Бойко Борисов: Няма да приемем връщане на мигранти

Брюксел привиква незабавна среща на върха поради миграцията

В показания през днешния ден отчет по казуса с бежанците, в навечерието на планувания за на следващия ден и вдругиден Европейски съвет по въпроса, се показва още, че към този момент е необятно открита невъзможността страните от Европейски Съюз да се оправят с имигрантите независимо.

А разликите в отношението в обособените държави-членки е повода за своеволно придвижване на имигрантите в границите на съюза .

От Европейската комисия се надяват, че до края на юли е допустимо да бъде реализирано единогласие по смяната в разпоредбите за даването на протекция и за разселване.

До края на годината пък наподобява допустимо одобряването на измененията в разпоредбите от Дъблин за отговорността на страните от Европейски Съюз да преглеждат молбите за протекция, както и за процедурите за предоставяне на такава на бежанците.

Засега е неразбираемо по кое време би могло да се реализира съглашение по измененията в европейската визова политика и за краткотрайното обновяване на инспекциите по вътрешните граници на Шенген .

Комисията регистрира, че откакто през 2014 година Европейски Съюз е разполагал с под 300 граничари, подготвени да поемат задания по външните граници, тази година броят им е достигнал 1300, а до 2020 година е належащо да нарасне до 10 хиляди. Европейски Съюз се нуждае в допълнение от 15 плавателни средства, шест самолета и 35 единици сухопътна техника за защита на границите.

В документа се показва, че до момента в Европейски Съюз до момента са били разселени над 32 000 имигранти.

Европейската комисия обрисува три сюжета във връзка с местата, където новите имигранти да бъдат одобрявани до оценка на молбите им за протекция - в Европейски Съюз или отвън Европейски Съюз.

В първия достигналите териториалните води на Европейски Съюз ще изчакват оценка на европейска територия, като е допустимо това да става не в страната, където е дошъл плавателният съд. За да може това да се случи, в действие би трябвало да бъдат въведени двустранни съглашения сред държавите-членки на основата на съпричастността

При втория сюжет имигрантите ще бъдат връщани в страни отвън Европейски Съюз, в случай че плавателният им съд е бил прихванат във водите на страна отвън Общността или в интернационалните води, без значение под чий байрак плава.

Третият сюжет - всички противозаконни имигранти, без значение къде са подали молба, да изчакват решението в центрове отвън Европейски Съюз, не се предлага от комисията. Според нея по настоящото законодателство сходен метод е мъчно изпълним и на границата на закона.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР