Европейската комисия днес предупреди, че в полунощ в неделя изтича

...
Европейската комисия днес предупреди, че в полунощ в неделя изтича
Коментари Харесай

ЕК предупреди, че преговорите за Брекзит приключват в неделя и няма да бъдат удължени

Европейската комисия през днешния ден предизвести, че в среднощ в неделя изтича срокът за договарянията по отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Говорител на институцията посочи, че изказванията за допустимо удължение на този период са " неправилни ".

Говорителят означи, че Европейска комисия е подготвена да одобри още веднъж в Брюксел английския министър председател Тереза Мей в границите на този период, в това число в неделя, заяви Българска телеграфна агенция. Комисията посочи, че от идващия понеделник стартира същинската работа по подготовката на съвещанието на Европейския съвет в края на другата седмица.

На това съвещание на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз се чака да бъде решено дали да се премине към втората фаза на договарянията - за бъдещите връзки с Лондон. Това може да стане единствено при отчитането на " задоволителен прогрес " в договарянията до момента. През октомври Европейска комисия разгласи, че договарянията са в задънена улица.

Не разполагаме с безпределно доста време, всеки загубен ден прави нещата по-трудни. Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е роден оптимист, това постоянно му е било от изгода в политическата му кариера, само че в този случай са нужни двама, съобщи представителят. По-рано тази седмица Юнкер одобри Мей, само че след диалога им, траял над четири часа, двамата се разделиха без реализирано единодушие. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР