Европейската комисия днес отново се въздържа да порицае Франция заради

...
Европейската комисия днес отново се въздържа да порицае Франция заради
Коментари Харесай

ЕН се въздържа да порицае Франция за полицейско насилие над протестиращите

Европейската комисия през днешния ден още веднъж се въздържа да порицае Франция поради деянията на полицейско принуждение при митингите против плануваното повишение на възрастта за пенсиониране.

Европейска комисия почита правото на хората да недоволстват и задължението на медиите да отразяват тези събития, съобщи представител на комисията в отговор на въпрос за ослепен от полицейски изстрел турски публицист.

Полицията има задължението да обезпечи мир при сходни събития, нямаме какво да прибавим, сподели представителят.

При последвали въпроси, в които се напомни реакцията на Европейски Съюз на сходни събития в Южна Америка или в Азия, представителят добави, че комисията постоянно приканва всички участници в събитията към въздържаност. Важно е протестиращите да се показват с мирни средства, от време на време полицията изпада в усложнение, само че в Европейски Съюз съществуват всички нужни процедури в сходни случаи. Франция има закони за разглеждане на тъжби против полицейско принуждение и имаме цялостно доверие във опциите на френските управляващи да ревизират такива недоволства, добави представителят.

По-рано тази година Европейска комисия неведнъж се въздържа да осъди полицейското принуждение против така наречен жълти жилетки във Франция, както и дейностите на полицията против протестиращите за самостоятелност на Каталуния.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР