Европейската комисия, действаща от името на ЕС, одобри днес изплащането

...
Европейската комисия, действаща от името на ЕС, одобри днес изплащането
Коментари Харесай

ЕС одобрява изплащането на 500 милиона евро макрофинансова помощ за Украйна


Европейската комисия, настояща от името на Европейски Съюз, утвърди през днешния ден изплащането на първите 500 милиона евро от новата стратегия за макрофинансова помощ (МФП) за Украйна.

С отпущането на тази сума общият размер на макрофинансовата помощ, която от 2014 година Европейски Съюз стартира да дава и на Украйна, ще доближи 3,3 милиарда евро — най-мащабната помощ от подобен тип за страна отвън Европейски Съюз.

По линия на новата стратегия за МФП, утвърдена от Европейския парламент и Съвета през юли 2018 година, разполагаем на Украйна се дават до 1 милиард евро. Програмата оказва помощ на Украйна да покрие финансовите си потребности и поддържа провеждането на широкообхватна стратегия за структурни промени. Средствата за МФП се дават под формата на нисколихвени дълготрайни заеми, обвързани с използването на съответни ограничения на политиката, контрактувани в Меморандума за съгласие.

Украйна извърши уговорките си в региона на политиката, контрактувани с Европейски Съюз за освобождението на първото заплащане по програмата. Те включваха значими ограничения за усилване на битката с корупцията, възстановяване на прозрачността на комерсиалните регистри, възстановяване на предвидимостта на данъчната среда и подсилване на ръководството на държавните предприятия.

Европейски Съюз ще продължи да работи взаимно с органите на Украйна по програмата за промени на страната, в това число в тези области, които са свързани със идващото заплащане по програмата за МФП.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР