Европейската комисия даде разяснения във връзка със сензационните истории за

...
Европейската комисия даде разяснения във връзка със сензационните истории за
Коментари Харесай

Официално: На руснаците е забранено да внасят автомобили, лаптопи, мобилни телефони и фотоапарати в Европа

Европейската комисия даде уточнения във връзка със сензационните истории за иззети коли на руснаци в Европейски Съюз. Официалният коментар удостоверява легитимността на тези ограничения: внасянето на автомобил в страна от Европейски Съюз се смята за неразрешен импорт. Няма значение по какъв начин е импортиран автомобилът.

„ Няма значение дали транспортното средство се употребява за частни или търговски цели, стига да попада в митническите кодове, изброени в приложение XXI (включително код 8703), и да произлиза или да е изнесено от Русия “, се споделя в разяснението на Европейската комисия. Код 8703 обгръща леки коли и други транспортни средства, предопределени за транспорт на по-малко от 10 души.

Европейската комисия прибавя, че интервалът, за който се внася автомобил с съветски номера, и митническият режим, употребен за тази цел (напр. допускане за свободно обращение или краткотраен внос), е без значение.

Освен това на руснаците е неразрешено да внасят и редица персонални движимости. В отговор на въпроса:

„ Могат ли съветските жители краткотрайно да внасят в Европейски Съюз персонални движимости и транспортни средства, изброени в приложение XXI към член 3и, да вземем за пример с туристическа цел? “. – Европейската комисия отговори: „ Не. “

Тези персонални движимости включват козметика, куфари, преносими компютри, мобилни телефони, кожени и кожухарски произведения, скъпоценни камъни, шампоани и пасти за зъби, ремаркета и полуремаркета за транспорт на артикули, яхти, фотоапарати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР