Европейската комисия да изясни дали приемането на разплащания за газови

...
Европейската комисия да изясни дали приемането на разплащания за газови
Коментари Харесай

Асен Василев: „Газпром“ ли ни третира различно или някой нарушава санкциите?

Европейската комисия да обясни дали приемането на разплащания за газови доставки се дължи на това, че другите страни са третирани друго от страна на „ Газпром “ или на нарушение на глобите от страна на компании в някои страни членки.

Това изиска българският вицепремиер и финансов министър Асен Василев в Брюксел. Той взе участие в Съвет „ Икономически и финансови въпроси “ на Европейски Съюз.

По отношение на признатите досега наказания против Русия всички страни членки се съгласиха, че те би трябвало да се ползват по идентичен метод.

Европейска комисия показа на министрите проекта REPowerEU в отговор на усложненията и разстройствата на енергийния пазар, породени от съветското навлизане в Украйна. Асен Василев изрази запаси във връзка с препоръчаното систематизиране на финансовия запас по страни членки. Според него то би трябвало да отразява степента на взаимозависимост от доставките на енергийни първични материали от Русия, а не да се основава на резултата от COVID-19.

Комисията показа на министрите настояща информация за законодателните оферти в областта на финансовите услуги, както и рекомендациите на групата специалисти за провокациите, пред които е изправен митническият съюз.

Една от негативните последствия от войната в Украйна е повишаващата се инфлация. Василев прикани за действителни дейности за битка с инфлацията на европейско равнище, с фокус върху енергоизточници и храни, както и дейни дейности от страна Европейската централна банка (ЕЦБ). Той също по този начин поддържа предлагането на Европейска комисия за отсрочване с още една година на общата уговорка за дерогация от строгите бюджетни правила, планувана в Пакта за непоклатимост и напредък (ПСР).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР