Европейската комисия частично прекратява наблюдението над България догодина. Комисията представя

...
Европейската комисия частично прекратява наблюдението над България догодина. Комисията представя
Коментари Харесай

ЕК частично прекратява наблюдението над България


Европейската комисия отчасти приключва наблюдението над България следващата година. Комисията показва постоянните отчети за Румъния и България по механизма за съдействие и инспекция. Tова е последният отчет за напредъка на България и Румъния, направен от екипа на Жан-Клод Юнкер.

Tри от шестте области за наблюдаване над България отпадат. Това са: индикаторите за самостоятелност на правосъдната власт, нормативна уредба и битка с проведената престъпност.

Ще продължи, обаче мониторингът в основни сфери. В отчета се предлага да продължение на правосъдната промяна за повишаване на професионализма, отчетността и успеваемостта. Страната ни би трябвало да потвърди, че у нас се правят професионални и надпартийни следствия по обвинявания в корупция по високите етажи на властта.

Нужно е да се вземат по-нататъшни ограничения за попречване и битка с корупцията, изключително по границите и в локалното ръководство.

Въпреки че Румъния ще поеме след два месеца европредседателството, наблюдението над северната ни съседка продължава. Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция, с която упорства Букурещ да подсигурява върховенството на закона.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР